Az első benyomás maradandó

2020.06.16.
0 Comments
Utcafront

Az első benyomások sokszor a legmaradandóbbak, bármilyen találkozásról legyen is szó. Mivel történetesen ingatlanokról beszélünk, ebben az esetben az utcafront, vagyis az épületnek az utcáról szembetűnő képe, látványa az, amivel először találkozunk. Egy társasház ez talán kevésbé befolyásolható, de egy családi ház esetén már egészen más lehet a helyzet. Ha az épület látványa az utcáról nem éri el a leendő bérlőnél a küszöbértéket, akkor abban az esetben ő meg nem szeretné átlépni a küszöböt, vagyis nem kíváncsi a beltérre, holott az lehet, hogy sokkal vonzóbb, mint a külső.

Íme néhány ötlet, hogyan lehet olcsón feldobni a külcsínt:

  • Távolítsd el gyomokat, a szemetet és az egyéb törmeléket.
  • Figyelj arra, hogy a gyep és a kisebb bokrok, cserjék gondozott benyomást keltsenek.
  • A bejárat felőli teraszra, verandára telepíts néhány virágot, zöldellő növényt, hogy azok otthonos, kellemes atmoszférát teremtsenek. Figyelj arra is, hogy ezek ne fonnyadjanak el, mert a hervadt, elszáradt növényeknél mg az is jobb, ha egyáltalán nincsenek növények.
  • Javítsd ki az épületen felpattogzott festéket, a sérült korlátokat, törött ablaküvegeket.
  • A postaláda, a kültéri világítás és a házszámtábla legyen megfelelő állapotban, semmi ne keltse az elhagyatottság érzését a látogatóban.
  • Legyen egy kijelölt hely (lehetőleg látótéren kívül) a szemetes- és szelektív tárolók számára

Próbáld meg kihangsúlyozni a ház előnyös részeit, az előnytelen részeket pedig vagy eltakarni, vagy elvonni azokról a figyelmet. Érdemes körülnézni, hogy milyen éppen az aktuális ingatlan kínálat. Mindegyik ingatlannak vannak előnyei és hátrányai is. Meg kell találni, hogy a saját ingatlanunk mely területeken a legversenyképesebb, a legkézenfekvőbb a hirdetésekben azokra az erősségekre helyezni a hangsúlyt.

Leave a Comment